Advies nodig? Bel 085 40 16 555 * klantenservice gesloten, laat bericht achter
Belgie Nederland
0
 • Vanaf 75 euro gratis bezorging
 • Bezorging aan huis in NL en BE
 • Meer dan 10.000 tuinartikelen
 • Deskundig advies
Online planten bestellen met thuisbezorging!

Tuinkassen

Kweek je eigen gewassen in een tuinkas voor je tuin, terras of balkon

Kies voor een tunnelkas wanneer je op zoek bent naar een professionele, maar toch goed betaalbare tuinkas.

Kies een tuinkas die past bij de ruimte die je hebt en kweek je eigen gewassen

Een tuinkas kun je niet alleen gebruiken om bijvoorbeeld je eigen fruit en groenten in te kweken. Sommige kassen zijn zelfs zo groot dat je er zelfs heerlijk in kunt vertoeven. Heb jij niet veel ruimte in je tuin of beschik je alleen over een balkon of terras? Ook daarvoor zijn geschikte kassen, zoals een broei- of patiokas. We geven jou een overzicht van de verschillende soorten kassen die er zijn en wat voor afdichtingsmogelijkheden je hebt.

lees verder over tuinkassen

Tuinkassen

Kweek je eigen gewassen in een tuinkas voor je tuin, terras of balkon

Kies voor een tunnelkas wanneer je op zoek bent naar een professionele, maar toch goed betaalbare tuinkas.

Kies een tuinkas die past bij de ruimte die je hebt en kweek je eigen gewassen

Een tuinkas kun je niet alleen gebruiken om bijvoorbeeld je eigen fruit en groenten in te kweken. Sommige kassen zijn zelfs zo groot dat je er zelfs heerlijk in kunt vertoeven. Heb jij niet veel ruimte in je tuin of beschik je alleen over een balkon of terras? Ook daarvoor zijn geschikte kassen, zoals een broei- of patiokas. We geven jou een overzicht van de verschillende soorten kassen die er zijn en wat voor afdichtingsmogelijkheden je hebt.

Tuindersglas of veiligheidsglas?

Bij een aantal kassoorten heb je de keuze uit verschillende afdichtingen. Om jou in je keuze te helpen leggen we je graag het verschil uit tussen deze afdichtingen. Allereerst heb je met glas als afdichting de keuze uit tuindersglas en veiligheidsglas. Tuindersglas is een goed betaalbare glassoort en laat 90% licht door. Je gewassen kunnen dus goed groeien. Bij tuindersglas stapel je de ruiten dakpansgewijs en zet je deze vast met glasklemmen. Houd er rekening mee dat het glas scherpe randen heeft, dus gebruik handschoenen wanneer je je kas zelf in elkaar zet. Ook breekt tuindersglas sneller dan veiligheidsglas. Veiligheidsglas is in verhouding tot tuindersglas zes keer sterker. Deze glassoort is voetbalproof en gaat niet meteen kapot wanneer je er een harde klap op geeft. Wanneer het glas toch breekt, valt het in duizenden botte deeltjes uiteen en raak je er niet verwond aan. Veiligheidsglas is ook gepolijst en heeft geen scherpe randen. Net als tuindersglas laat veiligheidsglas 90% licht door. Je zet deze glassoort vast met glasklemmen en met transparante H-strips stapel je de pasruiten op elkaar.

Van links naar rechts de 'Popular', 'Universal', 'Magnum' en 'Birdlip' tuinkassen met tuinders- en veiligheidsglas

Van links naar rechts de 'Popular', 'Universal', 'Magnum' en 'Birdlip' tuinkas van Royal Well met tuinders- en veiligheidsglas.

Top 5 tuinkassen tuindersglas of veiligheidsglas

 • 1. Popular: een ruime tuinkas voor zowel een beginnende hobbyist als een gevorderde kweker
 • 2. Universal: een tuinkas met een solide constructie en een groot kweekoppervlak
 • 3. Magnum: een zeer ruime en hoge tuinkas waar je naast kweken ook prima in kunt vertoeven
 • 4. Birdlip: een kleine en compacte tuinkas waar je toch in kunt staan
 • 5. Burford: een fraaie tuinkas met een aluminium fundering

Een goed geïsoleerde tuinkas met polycarbonaat als afdichting

Een andere optie die je hebt als afdichting is polycarbonaat. Dit is niet-transparant kunststof en laat minder licht door. Het voordeel hiervan is dat je planten niet zo snel verbranden. Polycarbonaat is dubbelwandig en heeft bovendien een isolerende functie. Dit materiaal breekt minder snel dan glas. De polycarbonaat ruiten zet je vast met behulp van glasklemmen.

Van links naar rechts de Royal Well tuinkas 'Popular', 'Birdlip', 'Burford' en 'Blockley met polycarbonaat

Van links naar rechts de Royal Well tuinkas 'Popular', 'Birdlip', 'Burford' en 'Blockley' met polycarbonaat als afdichting.

Top 5 tuinkassen polycarbonaat

 • 1. Popular: een ruime tuinkas voor zowel een beginnende hobbyist als een gevorderde kweker
 • 2. Birdlip: een kleine en compacte tuinkas waar je toch in kunt staan
 • 3. Burford: een fraaie tuinkas met een aluminium fundering
 • 4. Blockley: een vrijstaande tuinkas met veel ruimte voor zowel de startende als gevorderde hobbytuinder
 • 5. Broadway: een ruime muurkas die geschikt is voor een grotere tuin of een ruim terras

Ga voor energiezuinig en kies voor een muurkas

Een muurkas, de naam zegt het eigenlijk al, is een kas die je tegen een stevige, rechte muur plaatst die hoog genoeg is. Het advies hierbij is een muur te kiezen die op een zonnige plek staat. Let op dat de muur echt van steen is of een stijve houten constructie heeft. Plaats je muurkas bijvoorbeeld niet tegen een schutting. Bij harde wind komt het frame van je kas namelijk in beweging, waardoor de glasplaten uit de sponningen kunnen springen. Bovendien is het van belang dat je een muurkas wel waterdicht monteert. Deze soort kassen hebben namelijk geen achterwand. Eén van de voordelen van een muurkas is dat die profiteert van de warmte van het huis, omdat die daar tegenaan staat. Ook kan de kas de warmte opslaan in de muur. Dit maakt een muurkas energiezuiniger dan een tuinkas die vrij staat. Daarnaast staat een muurkas wat beschutter. Aan de andere kant kan een nadeel weer zijn dat de kas minder zonlicht vangt.

Van links naar rechts de 'Mini', 'Wall Garden', 'Broadway' en de 'Silverline'

Plaats je muurkas tegen een stevige, rechte muur die hoog genoeg is.

Kleine en forse muurkassen

Ben jij een beginnende kweker met weinig ruimte? Kijk dan eens naar de ‘Mini’ of de ‘Wall Garden’. Dit zijn compacte muurkassen die je ook prima kwijt kunt in een kleine tuin of op een balkon of terras. Heb je veel ruimte en ben je juist op zoek naar een forse opvallende muurkas? Dan is de ‘Broadway’ of de ‘Silverline’ iets voor jou. Beide muurkassen zijn niet alleen geschikt om in te kweken, maar kun je ook gebruiken als tuinkamer.

Tunnelkas: licht van gewicht en goedkoper in aanschaf

Voor wie op zoek is naar een professionele tuinkas, maar hier minder geld aan uit wil geven is een tunnelkas een goed alternatief. Een tunnelkas is afgedicht met een uv-bestendige en gewapende foliehoes. Dit betekent dat het folie ervoor zorgt dat er geen direct zonlicht binnenkomt en je planten niet snel verbranden. Daarnaast is gewapend folie sterk en beschermt het je gewassen tegen zwaardere weersomstandigheden. Doordat een foliekas licht van gewicht is, kun je deze eenvoudig en snel verplaatsen wanneer dit nodig is. Daarnaast is deze kassoort vrij eenvoudig in elkaar te zetten. Met de folieflap graaf je de tunnelkas in de grond. Dit zorgt voor een stevige basis, zodat de foliekas bij wind wel tegen een stootje kan. De Royal Well folietunnel ‘Green Rocket’ en de Royal Well tunnelkas ‘Silver Rocket’ zijn goede voorbeelden van tunnelkassen met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en een ruim kweekoppervlak.

Een tunnelkas heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding

Een tunnelkas is afgedicht met gewapend folie en daarom goedkoper in aanschaf.

Veranker je tunnelkas voor extra stevigheid

Een tunnelkas met folie als afdichting is licht van gewicht en daardoor gevoeliger voor zware weersomstandigheden. Het is daarom raadzaam deze kas wat te verstevigen. Dit kun je doen met behulp van een ankerset. Met vier stalen grondankers en spanbanden creëer je een windvaste constructie. De ankerset is ontwikkeld voor de ‘Green Rocket’ folietunnel, maar kun je ook gebruiken voor tunnelkassen met een gelijkwaardige of iets kleinere maatvoering.

Ga voor een minikas met een broei- of balkonkas

Wie over weinig ruimte beschikt in de tuin of gewoon op kleinschalige wijze met kweken bezig wilt zijn, biedt een broei- of balkonkas een oplossing. Een broeikas is een kweekbak waarmee je jouw gewassen kunt beschermen tegen slechte weersomstandigheden, maar ook tegen insectenvraat. Je zet de bak over jonge planten heen. Zo kunnen ze in de lente flink groeien. Kies je voor een broeikas met een kunststof afdichting dan is het slechts een kleine investering. Wil je een broeikas die net iets meer uitstraling heeft? Ga dan voor een wat duurdere houten broeikas, zoals de ‘Sweet Tomato’ of de ‘Strawberry Queen’. Een balkonkas, ook wel bekend als patiokas, is een kleine kas met een handig formaat. Daardoor kun je een patiokas prima op een terras of balkon plaatsen en op een klein oppervlak je eigen kruiden, sla en groenten kweken. In tegenstelling tot een muurkas heeft een patiokas wel een achterwand en is die dus verplaatsbaar.

Ga voor een minikas en kies voor een broei- of patiokas

Kweken op kleinschalige wijze met een broei- of patiokas.

De Pokon houten moestuinbak voor beginners

Begin jij liever klein of wil je gaan experimenteren met je kinderen? Kijk dan eens naar de Pokon houten moestuinbak. Deze bak van larikshout heeft een afmeting van 120 x 120 centimeter en bestaat uit 16 vakjes. Kweek in elk vakje een andere groente of een ander soort kruid. Denk aan paprika, wortel, prei, sla of bieslook. Vul je moestuinbak met Pokon moestuinbakken mix. Deze mix is ontwikkeld voor gebruik in moestuinbakken en zorgt voor een luchtige en vruchtbare bodem. De samenstelling van compost en vermiculiet zorgt ervoor dat deze mix lang meegaat en je niet elk jaar de grond in de bak hoeft te vervangen. Vul de grond wel jaarlijks wat aan.

Experimenteer met de Pokon houten moestuinbak voor beginners

Kweek samen met je kinderen verschillende groenten en kruiden met de Pokon houten moestuinbak.

Tip!Tip: De Pokon houten moestuinbak is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook een origineel verjaardagscadeau!

Maak je tuinkas compleet met bijbehorende kasaccessoires

Om je tuinkas helemaal af te maken kun je kiezen voor bijpassende kasaccessoires. Een handige accessoire voor bij de vrijstaande tuinkassen is een fundering. Dit is een stalen of aluminium rand waarop je je kas stabiel en waterpas monteert. Met een fundering ben je verzekerd van jarenlang kweekplezier! Bij de betreffende tuinkas staat aangegeven welke fundering geschikt is. Om de ruimte in je kas zo efficiënt en optimaal mogelijk te kunnen benutten is een kweektafel of kweekschap een mooie aanvulling. Op een kweektafel of kweekschap plaats je kweekpotten, kleine en grote kweekbakken, maar bijvoorbeeld ook tuingereedschap. Om ervoor te zorgen dat je gewassen goed groeien is een juiste temperatuur en een goede beluchting belangrijk. Met behulp van een automatische raamopener openen en sluiten de ramen van je kas automatisch wanneer dit nodig is. Direct of teveel zonlicht kan een te hoge temperatuur of verbranding van je gewassen veroorzaken. Met schermgaas bescherm je jouw gewassen tegen deze dingen. Ga voor schermgaas op rol of kies voor een op maat gemaakt schermsysteem.

Maak je tuinkas compleet met bijpassende kasaccessoires

Kies bij je kas bijpassende accessoires. Denk aan een fundering, kweektafel, automatische raamopener of schermsysteem.

Let op!Let op: tuinkassen met polycarbonaat hebben geen schermgaas nodig, omdat polycarbonaat diffuus licht doorlaat. Ook bij een tunnelkas is een schermsysteem niet nodig, vanwege het uv-bestendig folie.

3 artikel(en)

3 artikel(en)

Tuindersglas of veiligheidsglas?

Bij een aantal kassoorten heb je de keuze uit verschillende afdichtingen. Om jou in je keuze te helpen leggen we je graag het verschil uit tussen deze afdichtingen. Allereerst heb je met glas als afdichting de keuze uit tuindersglas en veiligheidsglas. Tuindersglas is een goed betaalbare glassoort en laat 90% licht door. Je gewassen kunnen dus goed groeien. Bij tuindersglas stapel je de ruiten dakpansgewijs en zet je deze vast met glasklemmen. Houd er rekening mee dat het glas scherpe randen heeft, dus gebruik handschoenen wanneer je je kas zelf in elkaar zet. Ook breekt tuindersglas sneller dan veiligheidsglas. Veiligheidsglas is in verhouding tot tuindersglas zes keer sterker. Deze glassoort is voetbalproof en gaat niet meteen kapot wanneer je er een harde klap op geeft. Wanneer het glas toch breekt, valt het in duizenden botte deeltjes uiteen en raak je er niet verwond aan. Veiligheidsglas is ook gepolijst en heeft geen scherpe randen. Net als tuindersglas laat veiligheidsglas 90% licht door. Je zet deze glassoort vast met glasklemmen en met transparante H-strips stapel je de pasruiten op elkaar.

Van links naar rechts de 'Popular', 'Universal', 'Magnum' en 'Birdlip' tuinkassen met tuinders- en veiligheidsglas

Van links naar rechts de 'Popular', 'Universal', 'Magnum' en 'Birdlip' tuinkas van Royal Well met tuinders- en veiligheidsglas.

Top 5 tuinkassen tuindersglas of veiligheidsglas

 • 1. Popular: een ruime tuinkas voor zowel een beginnende hobbyist als een gevorderde kweker
 • 2. Universal: een tuinkas met een solide constructie en een groot kweekoppervlak
 • 3. Magnum: een zeer ruime en hoge tuinkas waar je naast kweken ook prima in kunt vertoeven
 • 4. Birdlip: een kleine en compacte tuinkas waar je toch in kunt staan
 • 5. Burford: een fraaie tuinkas met een aluminium fundering

Een goed geïsoleerde tuinkas met polycarbonaat als afdichting

Een andere optie die je hebt als afdichting is polycarbonaat. Dit is niet-transparant kunststof en laat minder licht door. Het voordeel hiervan is dat je planten niet zo snel verbranden. Polycarbonaat is dubbelwandig en heeft bovendien een isolerende functie. Dit materiaal breekt minder snel dan glas. De polycarbonaat ruiten zet je vast met behulp van glasklemmen.

Van links naar rechts de Royal Well tuinkas 'Popular', 'Birdlip', 'Burford' en 'Blockley met polycarbonaat

Van links naar rechts de Royal Well tuinkas 'Popular', 'Birdlip', 'Burford' en 'Blockley' met polycarbonaat als afdichting.

Top 5 tuinkassen polycarbonaat

 • 1. Popular: een ruime tuinkas voor zowel een beginnende hobbyist als een gevorderde kweker
 • 2. Birdlip: een kleine en compacte tuinkas waar je toch in kunt staan
 • 3. Burford: een fraaie tuinkas met een aluminium fundering
 • 4. Blockley: een vrijstaande tuinkas met veel ruimte voor zowel de startende als gevorderde hobbytuinder
 • 5. Broadway: een ruime muurkas die geschikt is voor een grotere tuin of een ruim terras

Ga voor energiezuinig en kies voor een muurkas

Een muurkas, de naam zegt het eigenlijk al, is een kas die je tegen een stevige, rechte muur plaatst die hoog genoeg is. Het advies hierbij is een muur te kiezen die op een zonnige plek staat. Let op dat de muur echt van steen is of een stijve houten constructie heeft. Plaats je muurkas bijvoorbeeld niet tegen een schutting. Bij harde wind komt het frame van je kas namelijk in beweging, waardoor de glasplaten uit de sponningen kunnen springen. Bovendien is het van belang dat je een muurkas wel waterdicht monteert. Deze soort kassen hebben namelijk geen achterwand. Eén van de voordelen van een muurkas is dat die profiteert van de warmte van het huis, omdat die daar tegenaan staat. Ook kan de kas de warmte opslaan in de muur. Dit maakt een muurkas energiezuiniger dan een tuinkas die vrij staat. Daarnaast staat een muurkas wat beschutter. Aan de andere kant kan een nadeel weer zijn dat de kas minder zonlicht vangt.

Van links naar rechts de 'Mini', 'Wall Garden', 'Broadway' en de 'Silverline'

Plaats je muurkas tegen een stevige, rechte muur die hoog genoeg is.

Kleine en forse muurkassen

Ben jij een beginnende kweker met weinig ruimte? Kijk dan eens naar de ‘Mini’ of de ‘Wall Garden’. Dit zijn compacte muurkassen die je ook prima kwijt kunt in een kleine tuin of op een balkon of terras. Heb je veel ruimte en ben je juist op zoek naar een forse opvallende muurkas? Dan is de ‘Broadway’ of de ‘Silverline’ iets voor jou. Beide muurkassen zijn niet alleen geschikt om in te kweken, maar kun je ook gebruiken als tuinkamer.

Tunnelkas: licht van gewicht en goedkoper in aanschaf

Voor wie op zoek is naar een professionele tuinkas, maar hier minder geld aan uit wil geven is een tunnelkas een goed alternatief. Een tunnelkas is afgedicht met een uv-bestendige en gewapende foliehoes. Dit betekent dat het folie ervoor zorgt dat er geen direct zonlicht binnenkomt en je planten niet snel verbranden. Daarnaast is gewapend folie sterk en beschermt het je gewassen tegen zwaardere weersomstandigheden. Doordat een foliekas licht van gewicht is, kun je deze eenvoudig en snel verplaatsen wanneer dit nodig is. Daarnaast is deze kassoort vrij eenvoudig in elkaar te zetten. Met de folieflap graaf je de tunnelkas in de grond. Dit zorgt voor een stevige basis, zodat de foliekas bij wind wel tegen een stootje kan. De Royal Well folietunnel ‘Green Rocket’ en de Royal Well tunnelkas ‘Silver Rocket’ zijn goede voorbeelden van tunnelkassen met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en een ruim kweekoppervlak.

Een tunnelkas heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding

Een tunnelkas is afgedicht met gewapend folie en daarom goedkoper in aanschaf.

Veranker je tunnelkas voor extra stevigheid

Een tunnelkas met folie als afdichting is licht van gewicht en daardoor gevoeliger voor zware weersomstandigheden. Het is daarom raadzaam deze kas wat te verstevigen. Dit kun je doen met behulp van een ankerset. Met vier stalen grondankers en spanbanden creëer je een windvaste constructie. De ankerset is ontwikkeld voor de ‘Green Rocket’ folietunnel, maar kun je ook gebruiken voor tunnelkassen met een gelijkwaardige of iets kleinere maatvoering.

Ga voor een minikas met een broei- of balkonkas

Wie over weinig ruimte beschikt in de tuin of gewoon op kleinschalige wijze met kweken bezig wilt zijn, biedt een broei- of balkonkas een oplossing. Een broeikas is een kweekbak waarmee je jouw gewassen kunt beschermen tegen slechte weersomstandigheden, maar ook tegen insectenvraat. Je zet de bak over jonge planten heen. Zo kunnen ze in de lente flink groeien. Kies je voor een broeikas met een kunststof afdichting dan is het slechts een kleine investering. Wil je een broeikas die net iets meer uitstraling heeft? Ga dan voor een wat duurdere houten broeikas, zoals de ‘Sweet Tomato’ of de ‘Strawberry Queen’. Een balkonkas, ook wel bekend als patiokas, is een kleine kas met een handig formaat. Daardoor kun je een patiokas prima op een terras of balkon plaatsen en op een klein oppervlak je eigen kruiden, sla en groenten kweken. In tegenstelling tot een muurkas heeft een patiokas wel een achterwand en is die dus verplaatsbaar.

Ga voor een minikas en kies voor een broei- of patiokas

Kweken op kleinschalige wijze met een broei- of patiokas.

De Pokon houten moestuinbak voor beginners

Begin jij liever klein of wil je gaan experimenteren met je kinderen? Kijk dan eens naar de Pokon houten moestuinbak. Deze bak van larikshout heeft een afmeting van 120 x 120 centimeter en bestaat uit 16 vakjes. Kweek in elk vakje een andere groente of een ander soort kruid. Denk aan paprika, wortel, prei, sla of bieslook. Vul je moestuinbak met Pokon moestuinbakken mix. Deze mix is ontwikkeld voor gebruik in moestuinbakken en zorgt voor een luchtige en vruchtbare bodem. De samenstelling van compost en vermiculiet zorgt ervoor dat deze mix lang meegaat en je niet elk jaar de grond in de bak hoeft te vervangen. Vul de grond wel jaarlijks wat aan.

Experimenteer met de Pokon houten moestuinbak voor beginners

Kweek samen met je kinderen verschillende groenten en kruiden met de Pokon houten moestuinbak.

Tip!Tip: De Pokon houten moestuinbak is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook een origineel verjaardagscadeau!

Maak je tuinkas compleet met bijbehorende kasaccessoires

Om je tuinkas helemaal af te maken kun je kiezen voor bijpassende kasaccessoires. Een handige accessoire voor bij de vrijstaande tuinkassen is een fundering. Dit is een stalen of aluminium rand waarop je je kas stabiel en waterpas monteert. Met een fundering ben je verzekerd van jarenlang kweekplezier! Bij de betreffende tuinkas staat aangegeven welke fundering geschikt is. Om de ruimte in je kas zo efficiënt en optimaal mogelijk te kunnen benutten is een kweektafel of kweekschap een mooie aanvulling. Op een kweektafel of kweekschap plaats je kweekpotten, kleine en grote kweekbakken, maar bijvoorbeeld ook tuingereedschap. Om ervoor te zorgen dat je gewassen goed groeien is een juiste temperatuur en een goede beluchting belangrijk. Met behulp van een automatische raamopener openen en sluiten de ramen van je kas automatisch wanneer dit nodig is. Direct of teveel zonlicht kan een te hoge temperatuur of verbranding van je gewassen veroorzaken. Met schermgaas bescherm je jouw gewassen tegen deze dingen. Ga voor schermgaas op rol of kies voor een op maat gemaakt schermsysteem.

Maak je tuinkas compleet met bijpassende kasaccessoires

Kies bij je kas bijpassende accessoires. Denk aan een fundering, kweektafel, automatische raamopener of schermsysteem.

Let op!Let op: tuinkassen met polycarbonaat hebben geen schermgaas nodig, omdat polycarbonaat diffuus licht doorlaat. Ook bij een tunnelkas is een schermsysteem niet nodig, vanwege het uv-bestendig folie.

Ergens anders goedkoper gezien?

Laat het ons weten als je dit product ergens ander goedkoper hebt gezien.
We zullen contact met je opnemen en de prijs eventueel aanpassen, als
blijkt dat we boven de normale prijs zitten.

Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen.

* Verplichte velden

Bedankt!

We hebben je bericht ontvangen en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Moment...

Winkelwagen

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen.

 • Bezorgd tot in je tuin (in NL & BE)
 • Kies zelf je bezorgdatum, ook op zaterdag
 • Vragen? Bel 085 - 40 16 555
 • GRATIS bezorging vanaf € 75, daaronder slechts € 5,99

Toegevoegd aan je winkelwagen

X

Verder winkelen

Winkelwagen

artikel(en), subtotaal: € nan

Bezorgkosten € 5,99

Totaal: € nan

Naar winkelwagen

  Nieuw: kamerplanten.
Het product is uit de winkelwagen verwijderd.
Verder winkelen Naar winkelwagen